Épületfotó

Budapest rejtett kincsei – Lépcsők, gangok – 3. rész

Egy projekt, mely már rég kezdődött, és remélhetőleg még sokáig folytatódik. Egy projekt, mely során megpróbálom felkutatni a ránk hagyott kincseket, illetve, ami még megmaradt belőle.

Igazi kincsek. melyek némelyike száz évnél is régebben épült, és amelyeket – nyugodt szívvel kijelenhetem – mindannyiunk szeretne megóvni, megvédeni. Sok esetben ez sikerül, és van rá pénz, akarat és ennek gyönyörű lenyomatait láthatjuk, néhány pedig még várat a megújulásra, de így lepusztultan, romjaiban is szépségét mutatja.

Minden fotózást jelentős rákészülés előz meg, internetes kutatómunka, hol is találjuk, hova érdemes… És minden alkalommal kiscsoportos fotózás, hogy ne zavarjunk senkit ebben a munkában. A tapasztalat várakozásommal ellentétesen teljesen pozitív, az emberek büszkék a múltra, büszkék arra, hogy ilyen múlttal rendelkező épületben lakhatnak, még ha ez többször hátrányokkal is jár.

A legutolsó alkalommal felkutattam olyan helyeket, ahol még nem jártam, és jártam olyan helyen is, ahol már megfordultam. Ez mindig a csapattól függ, ki mit látott már, kinek mit mutassunk a rengeteg helyszínből. Továbbra is Budapesten járunk, de tervben van több vidéki helyszín is, ahol ugyan kevesebb, de legalább ugyanilyen szép helyeken fotózhatunk.

És néhány fotó színesben:

Egy hozzászólás

  • Gálné Sz. Gabi

    Nagyon tetszenek ! Főleg az a csigalépcső volt érdekes, ahol el volt kicsit torzítva a csigavonal. A fekete-fehéreknél az utolsó előtti két kép 🙂 …de a többi is szuper ! Jó kis gyűjtemény !!!!

Szóljon hozzá

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük