Általános szerződési feltételek

Kérem, hogy megrendelése véglegesítése előtt figyelmesen olvasd el a jelen dokumentumot, mert megrendelésed véglegesítésével kifejezetten elfogadod a jelen Általános Szerződési Feltételek (a továbbiakban: ÁSZF) teljes tartalmát, amely maradéktalanul a Te és a Szolgáltató között létrejövő szerződés (a továbbiakban: Szerződés) részét képezi. A Szerződés létrejöttével kijelented, hogy a jelen ÁSZF-ben foglalt feltételeket megismerted és magadra nézve kötelezőnek elfogadtad, továbbá a Szolgáltatás igénybe vételéhez szükséges adataid kezeléséhez az ÁSZF-ben valamint az Adatkezelési Tájékoztatóban meghatározott körben hozzájárulsz.

A szolgáltatás portré- és családfotózás, én vagyok a Szolgáltató, ha eljössz hozzám fotózásra, akkor Te vagy az Ügyfél.
A honlapon szereplő aktuális portré- és családfotózási csomagokra tudsz jelentkezni, fotózáson ezek feltételei szerint részt venni. Én köteles vagyok a tőlem telhető legjobb minőségű szolgáltatást nyújtani Neked, és az általad választott csomagban vállalt feltételeket teljesíteni, amit egyébként szerződéstől függetlenül is megteszek, és ha ezt teljesítettem, akkor Te pedig köteles vagy a fotózás ellenértékét számla ellenében utalással kiegyenlíteni.

A honlapon szereplő aktuális csomagok tartalmára, az átadott képek minőségére, darabszámára, átadás határidejére garanciát vállalok.
A garancia ezen felül vonatkozik arra is, hogy ha a fotózás után a képek válogatásakor esetleg nem találsz olyan képet, ami tetszene, amit szívesen használnál, akkor nem kell fizetned a fotózásért. Ebben az esetben nem fogom a képeket retusálni, hiszen úgysem használnád, és nem is adom át őket. Így ezeket a képeket nem használhatod fel semmilyen formában.
Ha viszont tudtál választani képeket, és én azokat ki is retusáltam és átadtam, akkor a reklamáció csak a retusra vonatkozhat (lejjebb találod a retusálás szabályait), és a fotózás díját már köteles vagy kifizetni.

Csak azokat a képeket adom át, amiket előzetes válogatásom alapján kidolgoztam, valamint amiket kiválasztottál teljes retusálásra, nyers, utómunka nélküli képet semmi esetben sem adok át.

A képeket kizárólag digitális formában adom át JPG formátumban, eredeti, nagy méretben, vízjel (logó) nélkül. Ha szükséged van kisebb méretű képekre is, akkor jelezd és felár nélkül elküldöm kisebb méretben is.

Az elkészült feldolgozott, retusált és nyers képeket a saját számítógépemen megőrzöm, hiszen a saját munkám, szerzői jogom fűződik a képekhez (szerzői jogról később olvashatsz még).
A képeket később újra fel tudom tenni neked, ha esetleg nálad elvesznének (tönkremegy a gép, amin tároltad, elveszik a pendrive, stb.), nem tudom vállalni viszont, hogy ezt életem végéig bármikor, kötelezően megteszem.

Referencia

A Rólad készült képek a saját munkáim, én is szeretem őket, számomra is különlegesek, ezért fenntartom a jogot arra, hogy saját online és offline felületeimen marketing célra, referenciaként felhasználjam őket.

Ezek a felületek elsősorban, de nem kizárólag:
Saját honlap: https://www.tavaszilevente.hu
Facebook oldal https://www.facebook.com/tavaszileventephoto/
Instagram oldal: https://www.instagram.com/tavaszileventephoto/

Offline alatt azt értem, hogy néhány portrét felhasználok kiállításokon, nyomtatott anyagokban elhelyezhetem. Ez esetben természetesen megkereslek és a külön engedélyed nélkül nem használom fel a portrédat.

Retusálás

A képeket feldolgozva, retusálva fogod megkapni. A minőségi retusálás időigényes, ezért később fogom elküldeni neked a csomagban vállalt átadási határidőn belül.

A retusálás alapvetően a bőrhibák javítását jelenti. Ami az arcodhoz tartozik, pl. anyajegy, szeplő, ránc, maradandó sérülés, azok hozzád tartoznak, és ha személyesen találkozol valakivel akkor is látják, ezért azokat nem tüntetem el. Azokat javítom, amire akár egy jó smink is képes, illetve amik úgyis el fognak múlni: apró bőrhibák, piros foltok, pattanások, borotválkozási sérülések…

Fontos, hogy a bőr textúrája megmarad, nem “mosom el” a bőröd, mintha porcelánbaba lennél.

A retusálásba nem tartozik bele a háttér cseréje, átszínezése, ruha, hajszín, szemszín módosítása, az alak megváltoztatása, vékonyabbra „igazítása”, egyik képről a másikra átrakni a mosolyt / frizurát, mert pont úgy lenne jó, stb… Ha ilyet szeretnél, ezt az éppen aktuális grafikai óradíjban tudom vállalni, de kizárólag megbeszélés után, hogy egyáltalán megvalósítható-e, amit szeretnél.

Szerzői jog, és felhasználási jog

A szerzői jog a szerző (jelen esetben fotós) elidegeníthetetlen joga, ezt átruházni, eladni, lemondani róla nem lehet (1999. évi LXXVI. törvény).
Ezért jogilag Te, az Ügyfél a fotózáson készült képekre a fotózás ellenértékének kifizetése után felhasználási jogot szerzel, és nekünk Felhasználási szerződést kell kötnünk. Ezt itt találod lent, a fotózáson való részvétellel automatikusan elfogadod a Felhasználási szerződést is.

Felhasználási szerződés

Én, a Szolgáltató az elkészült portékat az Általános szerződési feltételek szerint felhasználhatom saját vállalkozásomhoz, marketing célra.
Te, az Ügyfél az elkészült portrékat korlátlanul használhatod magáncélra (pl. önéletrajz, társkeresés, közösségi oldalak profilképe, stb.), illetve saját vállalkozásodban marketing célra (honlapodon, közösségi médiában, arculati elemeiden, hirdetéseidben, stb.).

A szerzői jogi törvény szerint a szerzőt megilleti a neve feltüntetésének joga a mű mellett, magyarul kötelező feltüntetni a szerzőt. A mai online világban ez nem mindig kivitelezhető, így ha használod a portrédat például facebook kommunikációban, akkor megköszönöm, ha odaírod a nevem (honlapom / facebook oldalam linkjét), de nem várom el.
Viszont nagyobb dolgok esetében, például ha cikket írsz egy (akár online, akár nyomtatott) magazinnak, vagy könyved jelenik meg és ezeknél használod az általam készített portrét, akkor kérlek, tüntesd fel a nevem és honlapom címét.
Külön megköszönöm, ha a megjelenésekről küldesz egy fotót (online esetében képernyőmentést), ezt én is szívesen megosztom, hiszen büszke vagyok rá / Rád.

Amit egyikünk sem tehet:

Egyik fél sem használhatja a képeket a másik fél előzetes, írásbeli engedélye nélkül úgy, hogy abból közvetlen jövedelme származzon.
A törvény erre ezt mondja:
„Ha e törvény másképp nem rendelkezik, a szerzőt a mű felhasználására adott engedély fejében díjazás illeti meg, amelynek – eltérő megállapodás hiányában – a felhasználáshoz kapcsolódó bevétellel kell arányban állnia.

A kapcsolódó törvényt itt találod:

https://net.jogtar.hu/jogszabaly?docid=99900076.TV

Webshop

www.tavaszilevente.hu

(érvényesség: 2022.11.01. napjától) 

A jelen Általános Szerződési Feltételek (ÁSZF) tartalmazzák a www.tavaszilevente.hu weboldalon elérhető webshop Megrendelő általi igénybevételének és használatának feltételeit. A Megrendelő tudomásul veszi, hogy a weboldalon általa rögzített megrendelés Szolgáltató általi visszaigazolása a szerződés írásba foglalásának minősül. 
Az oldalon található szolgáltatásokra egyedi szerződési feltételek érvényesek, melyeket az ÁSZF nem tartalmazza, ezek ajánlatkérés után elektronikus úton, vagy személyes átadást követően kerülnek az Ajánlatkérő birtokába.

A Megrendelő tudomásul veszi és elfogadja az alábbiakat:

1./ A Szerződő felek:

1.1./ Szolgáltató

Cégnév: Tavaszi Levente egyéni vállalkozó

Székhelye: 9028 Győr, Fehérvári út 96/4.

Adószáma: 59162218-1-28

Rendelés, ügyfélszolgálat: info@tavaszilevente.hu

1.2./ Megrendelő

Megrendelőnek minősülnek mindazon belföldi címmel és székhellyel rendelkező természetes- és jogi személyek, akik a www.tavaszilevente.hu weboldalon rögzített megrendelésükkel a jelen ÁSZF-ben meghatározott feltételekkel a webshop menüpont alatt található termékekből vásárolnak.

2./ A Szerződés tárgya

2.1./ A Megrendelő által a www.tavaszilevente.hu weboldalról kiválasztott digitális fényképekről vászonkép (vászonfotó) előállítása és a Megrendelő részére történő átadása (házhoz szállítás útján). 

3./ Megrendelés és vásárlás a weboldalon keresztül,

a szerződés létrejötte

3.1./ A weboldal tartalma és az igénybe vehető szolgáltatások a Megrendelők számára regisztráció nélkül érhetőek el.

3.2./ A Megrendelő a weboldalon található képgyűjteményből választás után az az online rendelőfelületen rendelheti meg a terméket (vászonkép).

3.3./ A Megrendelő a kép, vagy képek kiválasztása során, megadhatja azok méretét és a keretek (vakráma) vastagságát.

3.4./ A Megrendelőnek a megrendeléshez az alábbi adatokat kell megadnia:

 1. Vezetéknév
 2. Keresztnév
 3. E-mail cím
 4. Telefonszám
 5. Számlázási név
 6. Számlázási cím
 7. Kiszállítási cím
 8. Megjegyzés, üzenet (nem kötelező a kitöltése)

3.5./ Az adatok kitöltését és az ÁSZF elfogadását követően a Megrendelő elküldheti a megrendelését. A megrendelés a Szolgáltató megadott elérhetőségére (ügyfélszolgálat: info@tavaszilevente.hu) e-mail útján is elküldhető. A Megrendelőnek az online rendelőfelületen a megrendelés bármely szakaszában, a megrendelés Szolgáltató részére való továbbításáig lehetősége van az adatbeviteli hibák javítására vagy a megrendelés törlésére.

3.6./ A Megrendelő által elküldött megrendelés megérkezését a Szolgáltató e-mail útján visszaigazolja a Megrendelő részére, a Megrendelő által megadott elektronikus elérhetőségre (e-mail cím). A visszaigazoló e-mail a Szolgáltató részéről a Megrendelő által tett megrendelés (ajánlat) elfogadásának minősül, mellyel érvényes szerződés jön létre a felek között. A szerződés határozatlan időtartamra jön létre, mely az elkészült termék átvételével (személyes átvétellel vagy a kiszállítással történő átvétellel) minősül teljesítettnek és szűnik meg.

3.7./ A megrendelést visszaigazoló e-mail tartalmazza a Megrendelő által a megrendelés során megadott adatokat (személyes adatok, számlázási és szállítási információk) és a megrendeléshez tartozó elemek (kiválasztott fénykép, vagy fényképek) felsorolását, mennyiségét, továbbá a termék árát és a fizetendő végösszeget. Ha a Megrendelő bármilyen hibát észlel a visszaigazoló e-mailben szereplő adatok tekintetében, azt haladéktalanul jeleznie kell a Szolgáltató felé, az adatok javítása érdekében.

3.8./ A Megrendelő által közölt megrendelés és annak elfogadása elektronikus úton megkötött szerződésnek minősül, amelyre a Polgári Törvénykönyvről szóló 2013. évi V. törvény (Ptk.) 6:82-6:85.§-ai és az elektronikus kereskedelmi szolgáltatások, valamint az információs társadalommal összefüggő szolgáltatások egyes kérdéseiről szóló 2001. évi CVIII. törvény, valamint a fogyasztó és a vállalkozás közötti szerződések részletes szabályairól szóló 45/2014 (II.26.) Korm. rendelet szabályai irányadóak.

3.9./ A Megrendelő tudomásul veszi, hogy a Szolgáltató (mint elektronikus utat biztosító fél) a jelen ÁSZF – weboldalán történő – közzétételével a szerződéskötésre vonatkozó jognyilatkozatának megtételét megelőzően tájékoztatta a Megrendelőt

 1. a szerződéskötés – jelen ÁSZF-ben részletezett – technikai lépéseiről;
 2. arról, hogy a megkötendő szerződés (a megrendelés és annak visszaigazolása) írásba foglalt szerződésnek minősül és azt a Szolgáltató rögzíti, egyúttal 5 évig megőrzi;
 3. arról, hogy a rendelőfelület működése, illetve használata lehetővé teszi az adatok elektronikus rögzítése során felmerülő hibák azonosítását és kijavítását a szerződési jognyilatkozat megtételét megelőzően;
 4. arról, hogy a szerződés nyelve a magyar;
 5. arról, hogy a Szolgáltató a szolgáltatási tevékenységére vonatkozóan nem alkalmaz és nem fogad vagy ismer el magatartási kódexet.

3.10./ A Szolgáltató a Ptk. fenti rendelkezéseinek megfelelően az általános szerződési feltételeit (ÁSZF) olyan módon teszi hozzáférhetővé a weboldalán, amely lehetővé teszi a Megrendelők számára, hogy tárolják és előhívják azokat. A Szolgáltató az on-line rendelési felületen biztosítja, hogy a Megrendelő az adatok elektronikus rögzítése során felmerülő hibákat szerződési jognyilatkozatának megtételét megelőzően kijavíthassa.

3.11./ A Szolgáltató köteles a Megrendelő szerződési jognyilatkozatának (megrendelés) megérkezését elektronikus úton késedelem nélkül visszaigazolni (visszaigazoló e-mail). A Megrendelő mentesül az ajánlati kötöttség alól és a szerződés teljesítésére nem kötelezhető, ha a visszaigazolás a Megrendelőhöz nem érkezik meg késedelem nélkül, de legkésőbb 48 órán belül.

3.12./ Figyelemmel arra, hogy a felek között létrejövő szerződés ún. távollevők közötti, elektronikus úton kötött szerződésnek minősül, mely a Megrendelő számára fizetési kötelezettséget keletkeztet, a Szolgáltató egyértelműen és jól látható módon, közvetlenül a Megrendelő szerződési nyilatkozatának megtétele előtt felhívja a Megrendelő figyelmét az alábbi információkra:

 1. a megrendelt termék (szolgáltatás) lényeges tulajdonságaira;
 2. a megrendelt termékért (szolgáltatásért) járó ellenszolgáltatás adóval megnövelt teljes összegére, valamint az ezen felül felmerülő valamennyi költségre (így különösen a fuvardíjra vagy a postaköltségre), vagy ha e költségeket nem lehet észszerűen előre kiszámítani, annak a ténynek a feltüntetésére, hogy további költségek merülhetnek fel;
 3. határozott időre szóló szerződés esetén a szerződés időtartamára, határozatlan időre szóló szerződés esetén a szerződés megszüntetésének feltételeire;
 4. a Megrendelő kötelezettségeinek a szerződés szerinti legrövidebb időtartamáról.

3.13./ A Szolgáltató köteles gondoskodni arról, hogy a Megrendelő a szerződési nyilatkozatának megtételekor kifejezetten tudomásul vegye, hogy nyilatkozata fizetési kötelezettséget von maga után. Ha a nyilatkozat megtétele gomb, ikon vagy hasonló funkció aktiválásával jár, a gombot vagy a hasonló funkciót könnyen olvasható módon fizetési kötelezettséggel járó megrendelés vagy ennek megfelelő, egyértelműen megfogalmazott felirattal kell ellátni, amely jelzi, hogy a szerződési nyilatkozat megtétele a Szolgáltató javára teljesítendő fizetési kötelezettséget von maga után.

3.14./ A megrendelt terméket a Foxpost Futárszolgálat juttatja el a Megrendelő által megjelölt kiszállítási címre. A weboldalon megrendelt termékek kiszállítása, házhozszállítás esetén munkanapokon 08:00 és 16:00 óra között történik. Ha a Megrendelő nem tartózkodik a megadott szállítási címen és a termék kézbesítése meghiúsul, a futárszolgálat két alkalommal megkísérli az újabb kézbesítést. Ha a megrendelt termék nem kézbesíthető, úgy a termék visszaküldésre kerül. Ebben az esetben a visszaszállítás díját a Szolgáltató a Megrendelőre terheli és a termék újraküldését kizárólag a felmerült költségeknek az előre történő utalása esetén küldi ki ismételten. Abban az esetben, ha a kézbesítéskor a megrendelt termék vagy annak csomagolása láthatóan sérült és a sérülés a termék átvételét megelőzően keletkezett, a termék visszavételét és visszaküldését a Szolgáltató díjmentesen biztosítja. Ilyen esetben a sérülésekről a kiszállítást végző személy jelenlétében jegyzőkönyv felvételét kell kérni és a Megrendelő nem köteles a terméket átvenni. Csomagautomatába történő szállítás esetén a csomagautomata nyitvatartási idejében tudja Megrendelő a csomagot átvenni. Átvételkor egy egyedi azonosító begépelése szükséges, melyet a Foxpost a kiszállítás megkezdésekor Megrendelő telefonszámára kiküld. A helyes kód begépelése után történik meg a csomag utánvétes fizetése, mely bankkártyával történhet. Sikeres fizetés után a csomag azonnal átvehető.

3.15./ A megrendelés kiszállításának határideje a termék típusától függően 3-15 munkanap. A Szolgáltató – a megrendelt termék beérkezett vételárát követően késedelem nélkül intézkedik a termék legyártására, amit a megrendelés visszaigazolását követően legkésőbb harminc napon belül köteles a Megrendelő rendelkezésére bocsátani (a terméket kiszállítatni a szállítási címre).

4./ A termékek ára, fizetés

4.1./ A Szolgáltató a weboldalon közzéteszi a termékek és az ahhoz kapcsolódó szolgáltatások vételárát. A termékek (szolgáltatások) vételára az általános forgalmi adót és egyéb közterheket is tartalmazó módon van feltüntetve. A termékek vételára a kiszállítás költségét nem tartalmazza, ezt a rendelés leadása közben lehet megtekinteni. A termékek (szolgáltatások) ára forintban kerül feltüntetésre.

4.2./ A weboldalon feltüntetett ár tartalmazza

 1. a kiválasztott kép (képek) manuális ellenőrzését és digitális előkészítését;
 2. az ellenőrzött nyomtatás költségét;
 3. a festővászon és – alapárban – a 2 cm-es vakráma árát;
 4. a kézzel történő összeszerelést, vakrámára feszítést;
 5. a védőcsomagolást.

4.3./ A weboldalon megrendelhető termékek (szolgáltatások) árai vonatkozásában a Szolgáltató az árváltoztatás és az esetleges akciók alapján történő eltérés jogát fenntartja. A módosítás a weboldalon való megjelenést követően beérkező megrendelések vonatkozásában alkalmazható. A módosítás a már megrendelt termékek (szolgáltatások) vételárát nem befolyásolja.

4.4./ Abban az esetben, ha a weboldalon hibás ár kerül feltüntetésre – különös tekintettel a nyilvánvalóan téves (pl. a termék közismert vagy általánosan elfogadott árától jelentősen eltérő, esetleg rendszerhiba miatt megjelenő hibás árra), akkor a Szolgáltató nem köteles a terméket (szolgáltatást) hibás áron szállítani, hanem felajánlhatja a helyes áron történő teljesítést, amelynek ismeretében a Megrendelő elállhat vásárlási szándékától.

4.5./ A weboldalon történő megrendelés végösszegének kifizetése utánvétes fizetéssel valamint bankkártyával lehetséges a díjbekérő kiküldésével egyidőben. Az online bankkártyás fizetést a Billingo számlázórendszer és a Paylike biztosítja. A kártyaadatokat a tranzakció alatt SSL titkosítás védi. Abban az esetben, ha a Megrendelő által használt böngészőprogram az SSL titkosítást nem támogatja, úgy az internetes bankkártyás fizetési módot nem tudja használni, ebben az esetben a díjbekérő banki átutalással egyenlíthető (A fizetés bármely bank által kibocsátott Mastercard vagy Maestro, Visa vagy Electron, vagy Amex bankkártyával, a szükséges kártyaadatok megadása után történhet.
A megrendelés és a fizetés folyamatának különválasztásából adódóan a Szolgáltató a bankkártya adatokról nem szerez információt, csak a fizetés tényéről értesül. A tranzakció eredményéről a fizetést követően a Paylike oldala tájékoztatja a Megrendelőt. A sikeres tranzakciót követően (ami a bankkártya érvényessége és a fedezet ellenőrzése utáni elfogadást jelenti), a Bank elindítja a Megrendelő (kártyabirtokos) számlájának megterhelését. A Megrendelő (kártyabirtokos) hibájából eredően jelszavának harmadik személy által történő felhasználásból adódó károkért a Szolgáltató felelősséget nem vállal. A Megrendelő hibájából történt hibás, téves adatbevitelből, a megrendelés elírásból származó károkért a Szolgáltató semmilyen felelősséget nem vállal.

5./ Elállás a szerződéstől

5.1./ A fogyasztó és a vállalkozás közötti szerződések részletes szabályairól szóló 45/2014 (II.26.) Korm. rendelet alapján az üzlethelyiségen kívül kötött és a távollévők között kötött szerződés esetén a fogyasztót a termék átvételének napjától számított 14 napon belül gyakorolható, indokolás nélküli elállási jog illeti meg.
Az elállási jog gyakorlásához, a Megrendelő köteles jelezni igényét elektronikus úton a termék kézhezvételét követően 14 napon belül a Szolgáltató részére. Ezzel egyúttal köteles a termék vételárának visszautalásához szükséges adatait továbbítani és a termék visszajuttatásáról gondoskodni, postai úton a következő címre: Tavaszi Levente, 9028 Győr, Fehérvári út 96/4.
A 14 napos határidő igazolásához, a Megrendelő köteles megőrizni a postai feladószelvényt.
Ennek hiánya esetén, amennyiben a feladás nem igazolható semmilyen más hivatalos módon, a Szolgáltató nem kötelezhető a termék visszafizetésére.

Csak sértetlen és hiánytalan termék küldhető vissza a Szolgáltató részére, ennek felelőssége a Megrendelőt terheli.
A Megrendelő általi nem megfelelő csomagolásból adódó károk esetén a vételár visszafizetése nem lehetséges.
A termék visszajutattásának költsége minden esetben a Megrendelőt terheli, amely nem hárítható át a Szolgáltatóra.

A termék vételárát és az eredeti szállítási költséget, a Szolgáltató a visszaárú kézhezvételét követően azonnali hatállyal, de legkésőbb 14 napon belül átutalja a Megrendelő bankszámlájára.

A Megrendelő által utólag továbbított banki adatokból fakadó késedelemért a Szolgáltató nem vonható felelősségre, ahogyan a postai kezelés során eltűnő visszaáruk esetében sem.

5.2./ Abban az esetben, ha a Szolgáltató a rendelés visszaigazolását követően legkésőbb harminc napon belül, nem bocsátja a terméket a Megrendelő rendelkezésére (ennek minősül: a termék kiszállíttatása és kézbesítésének megkísérlése a szállítási címre) – a Szolgáltató késedelembe esik. A Szolgáltató késedelme esetén a Megrendelő jogosult írásban póthatáridőt tűzni és azt a Szolgáltatóval közölni. Ha a Szolgáltató a póthatáridőn belül sem teljesít, a Megrendelő jogosult a szerződéstől az érdekmúlás külön bizonyítása nélkül írásban elállni. A Megrendelő póthatáridő tűzése nélkül akkor jogosult a szerződéstől elállni, ha a Szolgáltató a szerződés teljesítését megtagadta; vagy a szerződést a felek megállapodása szerint vagy a szolgáltatás felismerhető rendeltetésénél fogva a meghatározott teljesítési időben – és nem máskor – kellett volna teljesíteni.

5.3./ Ha a Megrendelő még a termék feladása előtt eláll a szerződéstől, a Szolgáltató haladéktalanul, de legkésőbb az elállásról való tudomásszerzésétől számított tizennégy napon belül visszatéríti a Megrendelő által ellenszolgáltatásként megfizetett teljes összeget, ideértve a teljesítéssel összefüggésben felmerült költségeket (pl. megelőlegezett szállítási díj) is. A Szolgáltató a Megrendelőnek visszajáró összeget banki átutalással téríti vissza, az ehhez szükséges banki adatokat a Megrendelő kötelessége a Szolgáltató részére továbbítani.

6./ Kellékszavatosság, termékszavatosság, jótállás

6.1./ A Megrendelő hibás teljesítés esetén a Szolgáltatóval szemben kellékszavatossági igényt érvényesíthet a Polgári Törvénykönyv szabályai szerint. Kellékszavatossági igénye alapján a Megrendelő kijavítást vagy kicserélést kérhet – kivéve, ha az ezek közül a Megrendelő által választott igény teljesítése lehetetlen vagy a Szolgáltató számára a Megrendelő más igénye teljesítéséhez képest aránytalan többletköltséggel járna. Ha a Megrendelő a kijavítást vagy a kicserélést nem kérte, illetve nem kérhette, úgy igényelheti az ellenszolgáltatás arányos leszállítását vagy a hibát a Szolgáltató költségére kijavíthatja, illetve mással kijavíttathatja vagy – végső esetben – a szerződéstől is elállhat. A Megrendelő a választott kellékszavatossági jogáról egy másikra is áttérhet, az áttérés költségét azonban a Megrendelő viseli, kivéve, ha az indokolt volt, vagy arra a Szolgáltató adott okot. Jelentéktelen hiba miatt elállásnak nincs helye.

6.2./ Az a Megrendelő, aki a Ptk. szabályai szerint Fogyasztónak minősül (a szakmája, önálló foglalkozása vagy üzleti tevékenysége körén kívül eljáró természetes személy) köteles a hibát annak felfedezése után haladéktalanul, de nem később, mint a hiba felfedezésétől számított kettő hónapon belül közölni. Ugyanakkor a szerződés teljesítésétől számított két éves elévülési határidőn túl kellékszavatossági jogait már nem érvényesítheti. Egyéb esetekben a Megrendelő kellékszavatossági igénye a teljesítés időpontjától számított egy év alatt évül el.

6.3./ A termék (ingó dolog) hibája esetén az a Megrendelő, aki a Ptk. szabályai szerint Fogyasztónak minősül (a szakmája, önálló foglalkozása vagy üzleti tevékenysége körén kívül eljáró természetes személy) – választása szerint – a fentiekben meghatározott kellékszavatossági jogát vagy termékszavatossági igényt érvényesíthet a Szolgáltatóval szemben. Termékszavatossági igényként kizárólag a hibás termék kijavítását vagy kicserélését kérheti.

6.4./ A termék akkor hibás, ha az nem felel meg a forgalomba hozatalakor hatályos minőségi követelményeknek vagy pedig, ha nem rendelkezik a gyártó által adott leírásban szereplő tulajdonságokkal. A termék hibáját termékszavatossági igény érvényesítése esetén a Megrendelőnek kell bizonyítania.

6.5./ A Megrendelő a termékszavatossági igényét a termék Szolgáltató általi forgalomba hozatalától (átvételétől) számított két éven belül érvényesítheti. E határidő elteltével e jogosultság megszűnik.

6.6./ A Szolgáltató kizárólag akkor mentesül termékszavatossági kötelezettsége alól, ha bizonyítani tudja, hogy:

 1. a terméket nem üzleti tevékenysége körében gyártotta, illetve hozta forgalomba, vagy
 2. a hiba a tudomány és a technika állása szerint a forgalomba hozatal időpontjában nem volt felismerhető vagy
 3. a termék hibája jogszabály vagy kötelező hatósági előírás alkalmazásából ered.

A Szolgáltatónak a mentesüléshez elegendő egy okot bizonyítania.

6.7./ Ugyanazon hiba miatt a Megrendelő kellékszavatossági és termékszavatossági igényt egyszerre, egymással párhuzamosan nem érvényesíthet. Termékszavatossági igényének eredményes érvényesítése esetén azonban a kicserélt termékre, illetve kijavított részre vonatkozó kellékszavatossági igényét érvényesítheti.

6.8./ A Szolgáltató nem értékesít olyan terméket, amely az egyes tartós fogyasztási cikkekre vonatkozó kötelező jótállásról szóló 151/2003. (IX. 22.) Korm. rendelet hatálya alá tartozna, így jótállási kötelezettsége nem áll fenn.

6.9./ A szavatossági igényeit a Megrendelő a Szolgáltató ügyfélszolgálatánál, a jelen ÁSZF szerint meghatározott mindenkori elérhetőségeken érvényesítheti.

7./ Panaszkezelés, jogérvényesítés

7.1./ A Megrendelő a termékkel vagy a Szolgáltató tevékenységével kapcsolatos fogyasztói kifogásait a következő elérhetőségeken terjesztheti elő:

Elérhetőség: 9028 Győr, Fehérvári út 96/4.

Rendelés, ügyfélszolgálat: info@tavaszilevente.hu
Telefonszám: +36-30-251-9765

7.2./ Szolgáltató a szóbeli panaszt vagy kifogást, amennyiben arra lehetősége van, azonnal orvosolja. Ha a szóbeli panasz azonnali orvoslására nincs lehetőség (a panasz jellegéből adódóan) vagy ha a Megrendelő a panasz kezelésével nem ért egyet, akkor a Szolgáltató a panaszról jegyzőkönyvet vesz fel, melyet öt évig, a panaszra tett érdemi válaszával együtt köteles megőrizni. A Szolgáltató a jegyzőkönyv egy példányát személyesen közölt szóbeli panasz esetén köteles helyben a Megrendelőnek átadni.

7.3./ A Szolgáltató a telefonon vagy egyéb elektronikus hírközlési szolgáltatás felhasználásával közölt panasz esetén a Szolgáltató a panaszról jegyzőkönyvet vesz fel, melyet öt évig, a panaszra tett érdemi válaszával együtt köteles megőrizni. A Szolgáltató köteles a Megrendelőnek legkésőbb az érdemi válasszal egyidejűleg megküldeni a jegyzőkönyv másolati példányát.

7.4./ A Szolgáltató a panaszról felvett jegyzőkönyvet egyedi azonosítóval köteles ellátni, amit a Megrendelővel is közölni kell.

7.5./ A Szolgáltató a jegyzőkönyvben rögzített panaszt 30 napon belül érdemben megválaszolja. A panasz elutasítása esetén Szolgáltató az elutasítás indokáról írásban tájékoztatja a Megrendelőt.

7.6./ Abban az esetben, ha a Szolgáltató és a Megrendelő közötti fogyasztói jogvita a Szolgáltatóval való egyeztetés (panaszkezelés) során nem rendeződik, a Megrendelő az alábbi jogérvényesítési lehetőségekkel élhet:

 1. panaszt tehet a Fogyasztóvédelmi Hatóságnál;
 2. a Békéltető Testület eljárását kezdeményezheti (a Győri Békéltető Testület székhelye: 9021 Győr, Szent István út 10/A., GYMSMKIK által működtetett Békéltető Testület (bekeltetesgyor.hu);
 3. az arra hatáskörrel és illetékességgel rendelkező Bíróságnál polgári peres eljárást kezdeményezhet.

8./ A weboldalon közölt tartalmak, adatvédelem, szerzői jogok

8.1./ A Szolgáltató kizárólag a weboldalon saját maga által elhelyezett tartalmakért vállal felelősséget és áll helyt, ugyanakkor kizár minden felelősséget a weboldal használói által tanúsított magatartásért. A Megrendelő köteles gondoskodni arról, hogy a weboldal általa történő használata során harmadik személyek jogait vagy a jogszabályokat se közvetlenül, se közvetett módon ne sértse. A Megrendelő teljes mértékben és kizárólagosan felelős saját magatartásáért, egyúttal tudomásul veszi, hogy a Szolgáltató ilyen esetben teljes mértékben együttműködik az eljáró hatóságokkal a jogsértések felderítése végett.

8.2./ A Megrendelő mindenkor szavatol, hogy az általa feltöltött, a Szolgáltató szerverén elhelyezett, vagy hálózatán továbbított információk és adatok jogszerűségéért teljes polgári- és büntetőjogi felelősséggel tartozik, az ebből származó esetleges jogi következményekért a Szolgáltatót semmiféle felelősség nem terheli.

8.3./ A Szolgáltató az Internet-hálózat működéséből adódó esetleges információvesztésért, túlterhelésért, és harmadik fél által okozott üzemzavarért semmilyen felelősséget nem vállal. A Szolgáltató nem garantálja, a weboldal megszakítás nélküli vagy hibamentes üzemeltetését.

8.4./ A Szolgáltató – jogszabály felhatalmazása alapján – a szerződés létrehozása, tartalmának meghatározása, módosítása, teljesítésének figyelemmel kísérése, az abból származó díjak számlázása, valamint az azzal kapcsolatos követelések érvényesítése céljából kezelheti a Megrendelő azonosításához szükséges természetes személyazonosító adatokat és lakcímet, valamint a szolgáltatás igénybevételének időpontjára, időtartamára és helyére vonatkozó adatokat. A szolgáltató ezen túlmenően a termék előállítása és a szolgáltatás nyújtása céljából kezelheti azon személyes adatokat, amelyek a szolgáltatás nyújtásához technikailag elengedhetetlenül szükségesek.
Harmadik fél, vagy személy esetén a Megrendelő előzetes beleegyezése szükséges az adatok továbbításához.

8.6./ A Szolgáltatónak oly módon kell üzemeltetnie a termék elkészítése és a szolgáltatás nyújtása során alkalmazott eszközöket, hogy személyes adatok kezelésére csak akkor kerüljön sor, ha ez a termék elkészítéséhez és a szolgáltatás nyújtásához és a törvényben meghatározott egyéb célok teljesüléséhez feltétlenül szükséges, azonban ebben az esetben is csak a szükséges mértékben és ideig. A Szolgáltató a termék elkészítésével és a szolgáltatás igénybevételével kapcsolatos adatokat bármely eltérő célból – így különösen szolgáltatása hatékonyságának növelése, az igénybe vevőnek címzett elektronikus hirdetés vagy egyéb címzett tartalom eljuttatása, piackutatás céljából – csak az adatkezelési cél előzetes meghatározása mellett és a Megrendelő hozzájárulása alapján kezelhet. A Megrendelőnek a szerződés teljesítése során is folyamatosan biztosítani kell, hogy az eltérő célból történő adatkezelést megtilthassa.

8.7./ A Megrendelő által megadott és a fentiek szerinti célokból kezelt adatokat törölni kell a szerződés létrejöttének elmaradását, a szerződés megszűnését, valamint a számlázást követően.

A fent felsoroltak alól kivételt képeznek a számlázó programban kezelt és archivált elektronikus számlák és azok adatai.

8.8./ A Szolgáltató weboldalának egésze (grafikus elemek, template, szövegek és technikai megoldások) szerzői jogi védelem vagy más szellemi alkotáshoz fűződő jog védelme alatt állnak, így az ezek feletti valamennyi kapcsolódó jog jogosultja a Szolgáltató, ideértve a Szolgáltató által létrehozott vagy módosított és a jelen szerződés alapján a Megrendelő számára hozzáférhetővé tett szellemi alkotások feletti szerzői jogokat is.

8.9./ A weboldal bármely tartalmának fizikai vagy más adathordozóra történő mentése vagy kinyomtatása, egyéb úton történő, pl. online felhasználása kizárólag a Szolgáltató előzetes írásbeli hozzájárulása, az általa meghatározott feltételek elfogadása és az általa meghatározott díj megfizetése után lehetséges.

9./ Egyéb rendelkezések

9.1./ A Szolgáltató jogosult a jelen Általános Szerződési Feltételeket – a Megrendelők weboldalon történő előzetes tájékoztatása mellett – egyoldalúan is módosítani. A módosított rendelkezések a weboldal első használata alkalmával válnak hatályossá a Megrendelővel szemben, azokat a módosítást követően leadott megrendelésekre kell alkalmazni.

9.2./ A jelen ÁSZF-ben nem szabályozott kérdésekben a Polgári Törvénykönyvről szóló 2013. évi V. törvény (Ptk.) és az elektronikus kereskedelmi szolgáltatások, valamint az információs társadalommal összefüggő szolgáltatások egyes kérdéseiről szóló 2001. évi CVIII. törvény, valamint a fogyasztó és a vállalkozás közötti szerződések részletes szabályairól szóló 45/2014 (II.26.) Korm. rendelet szabályai megfelelően irányadóak.

Tavaszi Levente, Fotográfus

Szolgáltató

www.tavaszilevente.hu